wtorek, 21 sierpnia 2012
Jak zrobić hot doga?
Grille do hot dogów są najbardziej chodliwe w Ameryce. W Stanach Zjednoczonych grille do hot dogów stoją na niekiedy dowolnej ulicy. Grille do hot dogów są popularne też w Wielkiej Brytani. Tradycja stawiania w miastach tych urządzeń na nie przyjęła się w Polsce ani w różnych krajach Europy.
U nas popularniejsze są budki z różnymi fast foodami, jak np. hamburger, pita, knysza, zapiekanka itp. Co ciekawe hot dogów nie serwują tego typu sieciówki jak KFC, Burger King czy McDonald's. Tam zjemy rozmaite kulinaria, jak np. najczęstsze frytki i hamburgery, ale także desery, tortille, sałatki. Nieobecność urządzeń do przygotowania kiełbasek na ciepło jest w stanie wydawać się dosyć dziwna, albowiem grille do hot dogów mogą zapewnić właścicielom znakomity zarobek. Hot dogowy biznes polega na tym, by stanąć z zakupionym grillem do hot dogów, włączyć sprzęt, patrzeć jak kiełbaski "same się robią" i wyprzedawać je. Sam hot dog jest także daniem niebywale lekkim do przygotowania.
Wystarczy włożyć kiełbaskę do bułki, polać wszystko sosem i – w wersji de lux - włożyć dodatki. Produkowanie i sprzedawanie hot dogów to niezbyt wymagające specjalność, a przy tym dające spory przychód. Kiełbasek, jakie się rolują na przyrządzie nie musimy pilnować, albowiem na pewno się nie przypalą. Same grille do hot dogów są niebywale poręczne w obsłudze i banalne do czyszczenia. Do takiego nie zajmują wiele miejsca. Jakby nie patrzeć, same pozytywy. Dlaczego więc grille do hot dogów są tak niezbyt popularne na polskich ulicach? Jest to zapytanie, na jakie ciężko jest wydobyć jednoznaczną odpowiedź.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz