czwartek, 4 października 2012

Grillowanie w domu

Często jest tak, że od wielu dni, mozolnie planujemy ucztę w ogródku a w ostatniej chwili zaczyna się oberwanie chmury.

W tego typu przypadku nie ma co się załamywać ani zadowalać zwykłymi kanapkami. Głowa do góry, kiełbaski na ruszt, wszak istnieją płyty grillowe! Urządzenia takiego typu mogą być zasilane w taki sposób, jaki najwybitniej spodoba się kucharzowi: do wyboru są tafle grillowe gazowe oraz płyty grillowe zasilane prądem elektrycznym. Teraz, nawet jeżeli za oknem szaleje duża burza z piorunami, zdołasz w spokoju cieszyć się grillowaniem w sferze własnej kuchni. Płyty grillowe są także łatwiejsze w obsłudze, niż zwykłe grille węglowe.

Z nimi nie grożą żadne wypadki, ani nawet wszędobylskie owady, jakie w bardzo wielu przypadkach zakłócają proces grilla na świeżym powietrzu. Na powierzchni owej płyty wolno ci swobodnie rozłożyć różnorakie potrawy: od klasycznych kiełbasek, po skrzydełka, na zakończenie na szaszłykach i kandyzowanych owocach. Teraz nie musisz już czekać na nastanie cieplejszej pory roku, aby być w stanie rozkoszować się zdrowymi, przypieczonymi specjałami prosto z rusztu. Zapomnij także o męczącym czyszczeniu urządzenia: zastosowana w nim specjalna warstwa antyprzylepna powoduje, że praktycznie pokochasz gotowanie!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz